PIEROGI Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

0
3890

Przygotować ciasto pierogowe. Opłukany szpinak mieszać na patelni, podgrzewać przez odo dwóch minut. Dokładnie odcisnąć z wody i drobno posiekać. Wymieszać z resztą składników farszu, doprawić zmielonym pieprzem.

Lepić pierogi rozwałkowując kolejno porcje ciasta. Ciasto należy dociskać tak, aby całe powietrze wydostało się na zewnątrz.

Wyciąć kwadraty lub trójkąty z ciasta, nożem lub za pomocą radełka. Pierożki wrzucać na osoloną i mocno gotującą się wodę w dużym garnku i gotować przez około 1 minutę od czasu wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody.

Farsz: szpinak, ugotowana lub grillowana pierś kurczaka (drobno pokroić), szynka suszona, tarty ser, świeżo zmielony pieprz

Zostaw komentarz

Proszę wpisz swój komentarz
Proszę wpisz swoje imię