PIEROGI Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

0
3712

Przygotować ciasto pierogowe. Opłukany szpinak mieszać na patelni, podgrzewać przez odo dwóch minut. Dokładnie odcisnąć z wody i drobno posiekać. Wymieszać z resztą składników farszu, doprawić zmielonym pieprzem.

Lepić pierogi rozwałkowując kolejno porcje ciasta. Ciasto należy dociskać tak, aby całe powietrze wydostało się na zewnątrz.

Wyciąć kwadraty lub trójkąty z ciasta, nożem lub za pomocą radełka. Pierożki wrzucać na osoloną i mocno gotującą się wodę w dużym garnku i gotować przez około 1 minutę od czasu wypłynięcia pierożków na powierzchnię wody.

Farsz: szpinak, ugotowana lub grillowana pierś kurczaka (drobno pokroić), szynka suszona, tarty ser, świeżo zmielony pieprz

Udostępnij
Poprzedni artykułNA KAWĘ DO PARKU
Następny artykułBRAWO EKONOMO

Zostaw komentarz

Proszę wpisz swój komentarz
Proszę wpisz swoje imię