MAURIZIO ZAPRASZA

0
708

Droga Maurizio Capillo do Legnicy była długa, ale dwudziestoletnie doświadczenie jakie zdobył pracując w różnych miejscach na świecie, gwarantuje gościom „U Włocha Maurizio”, wysoką jakość kuchni.

Maurizio pochodzi z Sycylii, gdzie w okolicach Agrigento, na południowym wybrzeżu wyspy, stawiał pierwsz kroki w gastronomii. Oczywiście, jak to w słonecznej Italii bywa, była to pizzeria.

Później w Londynie szefował włoskiej restauracji w pobliżu Heathrow Airport. Zapewne niejeden z naszych Czytelników, odwiedzając Londyn, próbował dań z kuchni Maurizio.

Ze względów osobistych Londyn postanowił zamienić na Polskę. Ale Legnica to był zupełny przypadek. Akurat Galeria Gwarna oferowała miejsce na restaurację. Maurizio planował otworzyć własną firmę. Trafił na ogłoszenie, a za nim do Legnicy. Języka polskiego nauczył się od zera, rozmawiając z klientami. I tak minęło już osiem lat…

– Wbrew pozorom kuchnia włoska jest prosta – mówi Maurizio. – Wszystkie dania przyrządzamy sami. Menu jest tak skomponowane, że bez problemu możemy oferować codziennie świeże dania. Oczywiście wszystkie podstawowe składniki, oprócz owoców i warzyw mamy z Italii. Ale o dziwo, nawet nasi klienci, którzy wrócili z urlopów z Włoch, twierdzą, że nasze dania są smaczniejsze od tych, które na przykład jedli kilka dni wcześniej w Rzymie czy Mediolanie!

(sz)

Fot. (m)

Zostaw komentarz

Proszę wpisz swój komentarz
Proszę wpisz swoje imię